Odevata_logotyp (1)


PRESSINBJUDAN
6 mars 2018
 
Ödevata värd för Sveriges första biokolskonferens
Den 14-15 mars 2018 står Ödevata FiskeCamp, Emmaboda, och Spetsamåla gård, Holmsjö, värd för Sveriges första nationella konferens om biokol. En konferens som belyser biokolets möjligheter, produktionsteknik och marknad.
Forskning och praktiska tillämpningar inom biokol har ökat kraftigt i resten av världen. Intresset riktas allt mer mot biokolets potential för ett klimatsmart och hållbart samhälle. Biokol har en lång historia, bland annat som Amazonindianernas ”svarta jord”, men har många, nya innovativa användnings­områden som tex filter för avlopps- och vattenrening, djurfodertillskott, koldioxidsänka, jordförbättrare, stadsträdsräddare, byggmaterial och till och med fotbollsunderlag.

Var: Ödevata Fiskecamp, Ödevata 104, 361 92 Emmaboda
Datum: 14 mars 2018
När: 11:00 – 17:00

Media hälsas välkomna att besöka konferensen. Under första dagens eftermiddag kommer såväl föreläsare, konferensdeltagare samt Ödevatas ägare Malin och Magnus Axelsson finns tillgängliga för samtal och intervjuer. Har ni några specifika önskemål eller synpunkter? Kontakta Malin Axelsson på info@odevata.se eller 0471-504 30.
Till konferensen kommer följande namnkunniga föreläsare: Sahar Dalahmeh, PhD och forskare, Uppsala Universitet, Kathleen Draper, International Biochar Initative, USA (via Skype), David Andersson, VD EcoEra AB, Mattias Gustafsson, VD Ecotopic AB och projektledare Stockholm Biochar Project, Mirjam Nestor, Naturvårdsverket samt Leif Larsén, biokolsproducent, Spetsamåla Gård.

Välkomna!
 
Kompletterande information`
 
Om konferensen:
http://www.odevata.se/Ödevata Biokol Event 14-15 mars 2018

Om Ödevata:
Ödevata FiskeCamp arbetar aktivt för hållbar utveckling och driver bland annat ett projekt för utveckling av testmodeller för biokolproduktion. I detta projekt utvecklas två testmodeller för miljövänliga biokolanläggningar, ett pilotprojekt för en biokolbrännare kommer att testas och Sveriges första biokolskonferens om biokol kommer att genomföras på Ödevata. Syfte med konferensen är ett litet bidrag till att rädda världen, inte att hitta kunder, alla som vill ska kunna kopiera de metoder som presenteras. Ödevata har kontakt med den nybildade branschorganisationen Biokol Sverige. I övrigt är företagets mål att erbjuda naturnära boende, upplevelser, produkter och tjänster som ger ett positivt avtryck på miljö och klimat.
http://www.odevata.se/


Om biokol:
Branschföreningen biokol Sverige - www.biokolsverige.se
International biochar initiativ - http://biochar-international.org/biochar/
Amazonindianernas svarta jord - https://en.wikipedia.org/wiki/Terra_preta

 

PRESSINBJUDAN 6 mars 2018 Invigning av Ödevata gårdshotell

Var: Ödevata Fiskecamp, Ödevata 104, 361 92 Emmaboda
Datum: 9 mars 2018
När: 12:00 – 13:30
Media hälsas välkomna tillsammans med våra gäster. Eftersom vi mer än gärna bjuder er på lunch så meddela oss gärna att ni kommer. Kontakta Malin Axelsson på info@odevata.se eller 0471-504 30.
Läs mer här...


Satsning på hög boendekvalitet i historisk miljö lyfter Ödevata gård

Intresset för natur- och kulturupplevelser i Sverige ökar. Samtidigt ökar kraven från utländska turister på hög boendestandard. Detta gör att Ödevata gård i Småland utökar sin satsning på hög boendekvalitet i historisk miljö och uppgraderar hela huvudbyggnaden från B&B till Gårdshotell. Arbetet sker i samarbete med lokala professionella hantverkare och delfinansieras av Jordbruksverket och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.
Läs hela pressmeddelandet här...